Η τοποθεσία

Το νησί ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται σε μια έκταση μόλις 52 τετραγωνικά μίλια. Η Κάλυμνος έχει μια πλούσια ιστορία στην σπογγαλιεία, αλλά πιο πρόσφατα έχει γίνει γνωστή για τα μοναδικά αναρριχητικά πεδία της. Τα σημαντικότερα χωριά για αναρρίχηση είναι οι Μυρτιές, το Μασούρι και ο Αρμεός, αλλά υπάρχουν και μικρότερα χωριά με απόκρημνα βράχια, συμπεριλαμβάνοντας το Βαθύ, τον Πανόρμο, τα Αργινώντα, τα Σκάλια και τον Εμποριό.

Θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή μηχανάκι για να πάρετε γύρω από το νησί. Οι δρόμοι είναι λοφώδεις, στενοί, και θυελλώδεις, έτσι θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στην επιλογή σας για ένα σκούτερ. Πιθανός να ενοικιάσετε ένα στην Πόθια, το κύριο λιμάνι της πόλης, και να μένετε στην άλλη άκρη του νησιού στις Μυρτιές, το Μασούρι, τον Αρμεό ή το Βαθύ, οπότε ανάλογα με το πόσες αποσκευές έχετε, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο αντί ενός σκούτερ.

Το Βαθύ βρίσκεται στη μέση μιας ορεινής περιοχής, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόθιας, πρωτεύουσας της Καλύμνου. Ο υπέροχος οικισμός Βαθύ βρίσκεται στο πιο εύφορο σημείο του νησιού.

Τα υπέροχα σπίτια του στέκονται στις πλαγιές δύο λόφων, ενώ ένα μικρό μέρος του οικισμού βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα που εκτείνεται στον φυσικό κόλπο. Εκεί θα δείτε ένα γραφικό λιμάνι γεμάτο με ψαρόβαρκες και τουριστικά πλοιάρια που κάνουν ημερήσιες εκδρομές σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην Κάλυμνο.

Αυτή η μικρή όαση προσφέρει μερικά καταλύματα, ταβέρνες και καταστήματα. Μπορεί κανείς να δει πολλά αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση, όπως τα ερείπια του κάστρου, το Μοναστήρι της Παναγίας και τα δύο σπήλαια. Για κολύμπι το καλύτερο σημείο είναι ο όμορφος όρμος του Βαθύ και η Ακτή.

Τουριστικά πλοία αναχωρούν για τις κοντινές παραλίες.